ZIJN VROUWEN TE KRITISCH? Of is er wat anders aan de hand?

Onze matchmakers krijgen van de mannelijke leden uiteenlopende vragen. De volgende vraag wordt dikwijls gesteld: Waarom zijn vrouwen vaak zo kritisch?

Herken je als man het volgende gedrag van vrouwen:

  • Ze willen graag dat je haar appt, maar ook weer niet te vaak.
  • Ze verwachten initiatief maar willen uiteindelijk wel zelf de regie hebben.
  • Ze willen graag gecomplimenteerd worden maar kunnen (door hun onzekerheid) het niet altijd ontvangen.
  • Ze willen een vaste relatie maar als jij toe bent aan de volgende stap dan trappen ze op de rem. (Wat wil ze nou eigenlijk?)

– Wat een eisen! Doen de mannen het überhaupt ooit goed?

Wij staan klaar om alle vragen die jij hebt te beantwoorden. Dit hoort bij het traject dat we bieden. In deze blog leggen wij uit wat er mogelijk schuilgaat achter de kritische houding van de vrouw.

HET IS OOK NOOIT GOED

Vrouwen zijn enorm zelfkritisch. (Lees onzeker). Ze spreken zichzelf meerdere keren per dag kritisch toe. (Twijfelen over van alles).

Ze is ontevreden over haar gewicht; terwijl jij haar prima vindt zoals ze is, blijft zij tegen zichzelf zeggen dat haar uiterlijk niet goed genoeg is.

Vrouwen ergeren zich vaker en sneller aan dingen dan mannen en willen dan ook dat dit direct wordt opgelost cq geregeld.

Wanneer jij een maaltijd bij de Chinees haalt om haar te ontlasten, vindt ze dat je ook wel had kunnen koken. Terwijl jij juist je best doet om het haar naar de zin te maken, spreekt ze eigenlijk zichzelf toe. (Wat wil ze nou eigenlijk? Nu hebben we én lekker eten én tijd voor elkaar!)

HET COMPLETE PLAATJE

Bij een nieuwe relatie is de vrouw op zoek naar dat complete plaatje. Wanneer ze een (of meerdere) relaties achter de rug heeft, vraagt ze zich af waar het fout gegaan is en gaat daarmee aan de slag.

Ze gaat zichzelf eens goed bekritiseren en wil voorkomen dat ze weer dezelfde fouten maakt.
(Helaas word jij als leuke man dan afgerekend op haar eerdere ervaringen).

Voor de man is het een goede basis als het plaatje ongeveer klopt, er een aantal overeenkomsten zijn en je elkaar aardig vindt. Dat is genoeg voor een volgende stap. Later kan alles nog bijgesteld worden.

OP ORDE

Wanneer de vrouw alleen komt te staan na een relatiebreuk, brengt ze eerst haar boeltje op orde. Ze zorgt dat ze (bijna) alles zelf kan en de oude relatie volledig heeft verwerkt.

VROUWEN BEDENKEN EERST VAN ALLES

En dan komt voor haar de afweging of ze er nog één keer voor durft te gaan….. Voor de laatste keer een verbinding aangaan met een man waar ze samen oud mee wil worden. Haar ‘eindman’.

In het proces dat voorafgaat aan de nieuwe relatie is de vrouw bezig met het mooi maken van het plaatje. En dan is daar weer dat kritische stemmetje dat haar influistert: ‘deze keer ga je het goed doen! Deze relatie laat je niet mislukken’.

(Het maakt haar kwetsbaar en onzeker. Ze is bang want wil niet weer haar neus stoten).

Zelf denk jij waarschijnlijk: gewoon starten met deze leuke vrouw, veel genieten en dan zien we wel. Je kunt toch niet alles van te voren plannen?

En tegelijkertijd zoekt zij onbewust toch naar de man die ‘alles heeft’. Die stoer én zorgzaam is, macho én metro, empathisch én doortastend. Een man die aandacht geeft en luistert naar haar verhaal.

Zo wordt ze in haar gedachten heen en weer geslingerd. (Ze lijkt wel een jojo. Wat wil ze nou?)

OPLOSSING

Mannen vinden dat vrouwen te hoge eisen stellen terwijl vrouwen het niet eens zijn met die stelling. Een vrouw probeert met haar kritische gedrag te voorkomen dat de nieuwe relatie mislukt.  (Waardoor ze het juist nodeloos ingewikkeld maakt).

De matchmakers bij Toekomst Relatie brengen dit onderwerp geregeld ter sprake. Wat is echt belangrijk in een nieuwe relatie en wat is bijzaak? Doordat wij met vrouwen en mannen hierover praten ontstaan nieuwe inzichten en meer begrip. Dat is de toegevoegde waarde van de begeleiding tijdens het daten.

En wat kun jij als man hiermee? Als je dit gelezen hebt dan begrijp je haar gedrag wellicht beter.

Vind je haar leuk? Zie jij een toekomst voor jullie beiden? Heb dan als man even geduld! Laat haar het tempo bepalen. Daar scoor je punten mee.

Praat open over zaken die jullie bezighouden, het liefst met humor, een grapje geeft lucht. Communicatie is de sleutel tot succes.

EEN RELATIE KRIJG JE NIET, MAAR BOUW JE SAMEN OP.

 

 

Is relatiebemiddeling geschikt voor mij?

Wil je graag meer informatie hierover ontvangen. Vul hier dan je e-mailadres in.

Plan nu je gesprek

Wij komen bij jou langs voor een kennismakingsgesprek

Contact

Neem contact met ons op

Heeft u vragen? Neem rechtstreeks contact op met onze matchmakers!

neem contact op met onze Matchmakers

Of voor algemeen contact:

085 13 06 961
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×