Waarom een tweede date zo belangrijk is

Stel je eerste date met die onbekende vrouw is achter de rug en je twijfelt of je open staat voor een tweede ontmoeting. “Vind ik haar wel echt leuk, vindt zij mij wel leuk, ze reageerde niet echt op mijn grapjes, wat bedoelde ze nou toen ze zei dat….”

Mensen zijn vaak zo bezig met de eerste date dat ze daarna (te) vaak besluiten dat er geen tweede date hoeft te komen. Waarom? Wat heb je te verliezen? Hieronder volgen een aantal tips om wel een tweede date af te spreken en die tot een succes te maken.

Te hoge verwachtingen van de eerste date

Laten we eerlijk zijn, een eerste date is vaak niet erg ontspannen, de verwachtingen zijn hoog, nu moet het gebeuren. Er mogen geen stiltes vallen, je moet grappig zijn, geïnteresseerd in je date zijn maar ook weer niet te wanhopig overkomen alsof je leven er van af hangt, van haar heb je ook bepaalde verwachtingen. Pfff, als je hier allemaal mee bezig bent tijdens een eerste date, is de kans groot dat die eerste date tegenvalt en daarmee ook de kans dat je niet meer open staat voor een tweede ontmoeting. En dat is in de meeste gevallen zonde.

Vergelijk het met de eerste dag op je nieuwe werk: je bent gespannen, je gaat nieuwe collega’s ontmoeten, je hoort en ziet zo’n dag heel veel en op het einde van je werkdag? Dan is de kans groot dat je nog geen echt gevoel hebt bij dat werk en die collega’s maar hé, dat verwacht ook iemand na één dag. Je thuis voelen en weten hoe jij en je collega’s gaan samenwerken, kost tijd. En als je je open opstelt voor je nieuwe collega’s en er tijd en energie in stopt, heb je binnen korte tijd wel door met wie je goed en met wie je minder goed kunt samenwerken. Dat snapt iedereen.

Focus verplaatsen naar tweede date

Waarom zou je naar aanleiding van één date al besluiten om haar niet nogmaals te ontmoeten? Wat zegt zo’n eerste date nu eigenlijk? Het helpt echt als je het belang van de eerste date relativeert en het ziet als een eerste kennismaking, niet meer en ook niet minder.

Denk aan die eerste spannende werkdag die ook verwarrend kan zijn: toch ga je de volgende dag gewoon verder waar je gebleven was. Zo werkt het ook met een tweede date: die tweede date is nodig om je wat meer op je gemak te voelen en verder te praten over wat je aan gezamenlijke interesses hebt en hoe je in het leven staat.

Zo bezien is de tweede date vele malen belangrijker en waardevoller dan de eerste date: je stelt je open en kunt wat ontspannener en beter reageren op de ander en daardoor merken of je de ander echt leuk vindt. Lees over dit onderwerp ook het artikel uit de Marie Claire van 10 december 2019, https://marieclaire.nl/artikel/62078/dit-is-waarom-een-tweede-date-belangrijker-is-dan-de-eerste

Maak van je tweede date veel werk

Hebben jij en je date besloten elkaar nog een keer te zien, dan is het belangrijk dat dit op korte termijn gebeurt en dat je alles uit de kast haalt voor die tweede date. Immers met een tweede date laat je zien dat je interesse hebt in de ander, dat je meer over haar wilt weten, misschien wil je al laten merken dat je haar leuk vindt. Hoe pak je dat aan?

Het antwoord is simpel: regel iets –op korte termijn- waarmee je laat zien dat je naar haar hebt geluisterd in de eerste date. Daarmee maak je duidelijk dat je haar de moeite waard vindt en wie vindt dat niet fijn? Heeft ze bijvoorbeeld gezegd dat ze erg van thee houdt, ga naar een theeproeverij; is ze gek op chocolade, ga bonbons maken. Is ze gek van motor rijden of oldtimers: huur een motor of oldtimer.

Geef jullie een tweede kans

Mensen hebben vaak allerlei redenen of smoesjes om geen tweede date meer te willen: te zus, te zo, teveel dit, te weinig dat… Ook hier geldt weer: als de eerste date op zich best oké was, geef je jezelf en de ander dan nog een kans. Na een tweede date heb je echt meer van jouzelf laten zien en van de ander gezien en kun je beter besluiten of je iemand echt de moeite waard vindt.

Bedenk dat –net zoals je in een nieuwe baan met nieuwe collega’s moet investeren- het helemaal niet vreemd is dat ook de liefde tijd en moeite vraagt. En vergeet niet dat het vooral heel leuk is om iemand te leren kennen en daar leuke dingen mee te doen!

Dus mannen:

-relativeer het belang van de eerste date, wel oké is ook goed
-een tweede date is een tweede kans en zegt vaak meer dan de eerste date
-spreek snel af voor een tweede date, ga door waar je gebleven was
-maak veel werk van je tweede date
-investeren in de liefde kost tijd maar is dat meer dan waard

Wil je meer tips voor singles of tips over een nieuwe relatie, kijk dan op onze website of neem vrijblijvend contact op.

 

Plan nu je gesprek

Wij komen bij jou langs voor een kennismakingsgesprek

Contact

Neem contact met ons op

Heeft u vragen? Neem rechtstreeks contact op met onze matchmakers!

neem contact op met onze Matchmakers

Of voor algemeen contact:

085 13 06 961
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×