Kosten relatiebemiddeling: waarom lopen de tarieven zo sterk uiteen?

Wanneer je op internet naar relatiebemiddeling zoekt, is het vaak moeilijk om verschillende bureaus met elkaar te vergelijken. Ook is het lastig om de kosten voor relatiebemiddeling inzichtelijk te krijgen. Met deze blog hebben we geprobeerd om wat orde te scheppen. Hieronder staan de kosten en verschillen van de bekendste relatiebureaus op een rijtje. We hopen dat dit overzicht je helpt om de juiste keuze te maken.

Waarin verschilt de werkwijze van de diverse datingbureaus?

Om de verschillen naar waarde te schatten is het belangrijk om eerst te bepalen wat voor jou belangrijk is. Wat heeft voor jou de hoogste prioriteit als je een relatiebemiddelingsbureau zoekt? Denk hierbij aan:

  • Efficiëntie
  • Intake aan huis
  • Transparantie over kosten en bemiddeling
  • Persoonlijke begeleiding van de matchmaker
  • Tarieven
  • Kans van slagen
  • Werkt het bureau landelijk?
  • Hoe groot is het bureau? Hoeveel matchmakers werken er?

Relatiebemiddeling: de verschillen

Er zijn ‘vergelijkingssites’ die een poging gedaan hebben e.e.a. op een rij te zetten, maar veel wijzer word je er niet van. Er worden weliswaar een paar datingbureaus met elkaar vergeleken , maar een deel lijkt alweer van de aardbodem te zijn verdwenen. Of de bureaus hebben zoveel slechte reviews, dat je er niet mee in zee wilt gaan.

Daarom zijn we zelf op onderzoek gegaan!  We hebben een aantal relatiebemiddelingsbureaus naast elkaar gezet. En hierbij zagen we vooral verschillen in prijs, de contractduur, de persoonlijke begeleiding, de periode waarin het eerste voorstel wordt gedaan en het aantal voorstellen dat je kunt verwachten.

Kosten relatiebemiddeling

Omdat veel datingbureaus hetzelfde beloven, is het nog moeilijker om de opties eerlijk met elkaar te vergelijken. Wat maakt een bureau uniek als iedereen ‘de beste’ en ‘de goedkoopste’ is en “de hoogste slagingskans” heeft?

Daarnaast zijn er grote prijsverschillen te zien: Datefor2 kost bijvoorbeeld va. €1.270 per jaar, terwijl je bij Man of the Match voor dezelfde periode €6.000 betaalt. Dat is bijna vijf keer zoveel!

Ook zien we bij de relatiebureaus verschillen in de minimale contractduur. De meeste rekenen een tarief voor een jaar relatiebemiddeling. Alleen Maatwerk Match en Partner Select bieden kortere contracten aan.

Bij de laatstgenoemde wordt de intake echter apart gefactureerd en is niet in de prijs inbegrepen.

Om je meer inzicht te geven in de verschillen tussen de relatiebureaus hebben we hieronder een overzicht gemaakt met tarieven en de contractduur. In de laatste kolom hebben we alle tarieven per jaar doorgerekend, zodat je in één opslag kunt zien welke de goedkoopste is.

Overzicht verschillende datingbureaus

Datingbureau Tarief/Intake Contractduur (in maanden) Tarief per jaar
Man of the Match € 6.000 12 maanden € 6.000
Datefor2 v.a. € 1.270 tot € 3490 12 maanden v.a. € 1.270 tot € 3.490
MaatwerkMatch € 575 6 maanden € 900
Partnerselect € 49,95 (+ € 299) 1 maand € 898,40
Partnerselect € 299,85 (+ € 299) 3 maanden € 1.498,40
Partnerselect € 899,70 (+ € 299) 6 maanden € 2.098,40
Mens & Relatie Niet bekend Niet bekend Niet bekend
B-loved Niet bekend Niet bekend Niet bekend
Ilse Relatiebemiddeling v.a. € 875 12 maanden v.a. € 875
Meulengraaf & Ruiter € 4.500 tot € 8.750 12 maanden € 4.500 tot € 8.750
DTNG € 1.500 tot € 3.500 12 maanden € 1.500 tot € 3.500

 

Eigen onderzoek via Google (mei 2019) leverde bovenstaand overzichtje op.

Een hoge prijs betekent niet automatisch kwaliteit

Maatwerk Match is één van de goedkoopste bureaus zoals je ziet. Het verschil zit hem in het relatief korte contract (zes maanden) met een scherp tarief van €575. Geen verborgen extra kosten, addertjes onder het gras of hoge winstmarges voor het bureau. Een helder verhaal met een hoge slagingskans.

Omdat MaatwerkMatch een dochterorganisatie van Toekomst Relatie is, beschikken wij over een grote database en kost het maken van de juiste match minder tijd. Daardoor kan de prijs omlaag.

Kwaliteit hoeft niet altijd gepaard te gaan met torenhoge prijzen, een hoge prijs betekent niet automatisch kwaliteit.

Advies: laat je goed informeren

Twijfel je nog over welk relatiebureau het beste bij jou past? Bekijk de websites van de verschillende bureaus en ga vooral bellen. Stel kritische vragen en let op eventuele verborgen kosten en hoeveel partnervoorstellen je aangeboden krijgt. Vraag verder naar de werkwijze en wat het bureau beter maakt dan haar concurrenten.

Voor ons is het bijvoorbeeld vanzelfsprekend dat we starten met een uitgebreid intakegesprek, bij de klant thuis op bezoek komen en advies en tips geven tijdens de bemiddelingsperiode.

Daarnaast telefoneren we minimaal een keer per maand om de vorderingen te bespreken en bieden we (gemiddeld) elke maand een partnervoorstel aan.

Deze service geldt echter niet voor elk relatiebureau.

Kortom, laat je goed informeren voordat je een keuze maakt.

Kom kennismaken!

Ben je op zoek naar een succesvol en efficiënt relatiebemiddelingsbureau dat jou helpt om een nieuwe relatie te vinden? Neem vrijblijvend contact op of plan direct een kennismakingsgesprek in.

Plan nu je gesprek

Wij komen bij jou langs voor een kennismakingsgesprek

Contact

Neem contact met ons op

Heeft u vragen? Neem rechtstreeks contact op met onze matchmakers!

neem contact op met onze Matchmakers

Of voor algemeen contact:

085 13 06 961
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×