Hoe weet je of zij je leuk vindt? 15 essentiële signalen!

In deze blog geven we wat meer achtergrondinformatie over hoe je de signalen dat een vrouw je leuk vindt kunt herkennen. Mannen en vrouwen zijn verschillend, denken verschillend, praten verschillend en zenden dus ook verschillende signalen uit om duidelijk te maken wat ze van iets of iemand vinden. Voor sommige mensen is het moeilijk om in te schatten wat de ander bedoelt of hoe een situatie ervoor staat.

Dit kan komen omdat diegene weinig (levens-)ervaring heeft, nog jong is, of misschien nog niet veel ontmoetingen heeft gehad met vrouwen. Of hij is al wat ouder, heeft zojuist een lange relatie achter de rug en is bang dat hij het daten is verleerd. Wanneer je relatie voorbij is of je wanneer je je partner bent verloren, dan is het reuze spannend om weer op zoek te gaan naar een nieuwe partner.  Niet iedereen is even handig in het contact leggen en in het lezen van lichaamstaal en de signalen, maar je kunt dit wel leren.

Er is veel psychologisch onderzoek gedaan naar menselijk gedrag en de verschillen tussen man en vrouw. Hierover zijn verschillende boeken geschreven, zoals ‘Mannen komen van Mars, Vrouwen van Venus’ van John Gray, ‘Lichaamstaal voor Dummies’ van Kuhnke of ‘Waarom mannen niet luisteren..’ van Allan & Barbara Pease. Ook zijn er cursussen, trainingen en workshops die je inzicht geven in het gedrag van mannen en vrouwen en je handvatten geven om te leren flirten en daten. Dit alles met de bedoeling om behendiger te worden in het contact leggen met een mogelijke nieuwe partner, waardoor er een relatie match kan ontstaan.

Met natuurlijk als resultaat dat je de liefde van je leven vindt!

De eerste date

Jullie hebben afgesproken op het terras naast het station voor jullie eerste date. Je ziet haar al in de verte aankomen en je zwaait. Ze lacht naar je en komt naar je tafeltje toelopen. Wat onwennig schudden jullie elkaar de hand (moet je nu wel of niet zoenen als je net kennismaakt?

Jullie gaan zitten, je bestelt wat te drinken voor haar en jullie raken aan de praat. Het gaat verrassend gemakkelijk, als vanzelf volgen de onderwerpen elkaar op en de vragen en antwoorden gaan over en weer. Het lijkt van de hak op de tak te gaan maar jullie hebben hetzelfde tempo en veel dezelfde interesses. Soms kijk je haar net iets te lang in de ogen en wendt ze verlegen haar blik even af.

Je vindt haar leuk, maar vindt zij mij leuk? Je voelt je hart sneller kloppen en het kriebelt in je buik. Je kunt je ogen haast niet afhouden van die leuke sproetjes op haar neus, de kuiltjes in haar wangen en haar sprankelende ogen. Haar lange bruine haren waaien zo nu en dan voor haar gezicht, achteloos schudt ze haar lokken naar achteren. Ze is mooi…je wordt er verlegen van.

Maar hoe weet je of iemand je leuk vindt? Je probeert te verzinnen wat ze denkt, maar het blijft bij gissen…

Wat zijn de 15 essentiële signalen die zij uitzendt als ze je leuk vindt?

Wat betekent het als een vrouw je aanraakt? Naar de lichaamstaal van vrouwen is veel onderzoek gedaan.

We hebben de 15 meest herkenbare signalen alvast voor je op een rijtje gezet.

 1. Oogcontact is belangrijk. Als ze je leuk vindt zal ze je blik proberen te vangen om vervolgens, wanneer je terugkijkt, wat verlegen haar ogen neer te slaan.
 2. Ze frunnikt aan haar sieraden, alsof ze wat nerveus is.
 3. Haar voeten zijn gekruist of haar benen over elkaar geslagen. Dit betekent dat ze op haar gemak zit (ze hoeft niet te ‘vluchten’ voor je).
 4. Ze speelt met haar haren, schudt haar lokken naar achteren.
 5. Ze houdt haar hoofd schuin als je vertelt en luistert geboeid.
 6. Ze vraagt door op de dingen die je vertelt.
 7. Ze geeft open antwoord op jouw vragen, ze neemt je in vertrouwen.
 8. Ze maakt je complimentjes.
 9. Ze giechelt en lacht om een grapje van je dat eigenlijk niet eens zo grappig was.
 10. Ze raakt je soms per ongeluk aan, tikt op je arm tijdens het praten, of geeft je een plagerige por.
 11. In het gesprek leunt ze wat naar je toe of neemt onbewust dezelfde houding aan als jij.
 12. Ze verbetert onbewust haar houding; recht haar rug, zodat haar figuur nog beter tot zijn recht komt.
 13. Haar telefoon is nog niet uit haar tas geweest, ondanks dat je zo nu en dan een piepje hoort.
 14. Ze kijkt je soms langer aan dan nodig is en lacht ondeugend naar je.
 15. Ze maakt haar lippen vochtig.

Als je veel van deze signalen herkent in de ontmoeting, is de kans heel groot dat ze jou ook leuk vindt.

Hoe is jouw houding?

Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je tijdens de date alleen maar gaat zitten letten op de verschillende signalen. Blijf vooral met je aandacht bij haar en bij het gesprek. Aandacht en oprechte interesse is wat er nodig is om echt contact te maken.

Wordt niet meteen onzeker als je niet direct herkent wat er gebeurt. Onzekerheid maakt je niet leuker of aantrekkelijker voor een vrouw. Integendeel! Ga uit van het positieve, ga ervan uit dat ze je leuk vindt en gedraag je ook zo. Straal zelfvertrouwen uit en als je niet zoveel zelfvertrouwen hebt als je zou willen; ‘fake it, ‘till you make it!’.

Vrouwen vinden het over het algemeen plezierig als een man initiatief neemt. Dat betekent niet dat je nu een vrijbrief hebt om te doen waar je zin in hebt, maar let goed op haar reactie in het gesprek en het contact. Als je haar leuk vindt, laat het haar merken, vertel het aan haar, maar dring je niet op en laat haar het tempo bepalen. Dat werkt het beste.

 

Kom kennismaken en vind jouw relatie match!

Ben je op zoek naar een succesvol en efficiënt relatiebemiddelingsbureau dat jou helpt om een nieuwe relatie te vinden? Neem dan vrijblijvend contact op of plan direct een kennismakingsgesprek in.

 

 

Plan nu je gesprek

Wij komen bij jou langs voor een kennismakingsgesprek

Contact

Neem contact met ons op

Heeft u vragen? Neem rechtstreeks contact op met onze matchmakers!

neem contact op met onze Matchmakers

Of voor algemeen contact:

085 13 06 961
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×