Een nieuwe relatie met een partner met een kind? De belangrijkste tips!

Heeft je nieuwe vriendin kinderen? Dan kan dit een extra uitdaging zijn voor jullie nieuwe opbloeiende relatie.
Ik geef je hier een aantal waardevolle tips hoe je met de kinderen van je nieuwe relatie omgaat.
Je vergroot hiermee de kans dat jullie relatie slaagt.

Stel je eens voor: je hebt een nieuwe partner ontmoet waar je helemaal verliefd op bent. Gelukkig! De liefde is wederzijds. En je kunt je geluk niet op: een nieuwe toekomst ligt in het verschiet, samen met je nieuwe vriendin.

Het liefst willen jullie zoveel mogelijk tijd samen doorbrengen. Dat is immers wat je doet als je net een nieuwe partner hebt ontmoet.

In een nieuwe relatie tussen 40-plussers komt het vaak voor dat er kinderen zijn uit een eerdere relatie. Hoe ga je daarmee om?

Wat is goed om te doen en wat is beter om te laten?

De Bonusfamilie –  de perikelen binnen een samengesteld gezin

De Zweedse serie Bonusfamiljen is een echte aanrader als je wilt weten waar een samengesteld gezin zoal tegenaan kan lopen.

Alle mogelijke onderwerpen komen voorbij; soms onderwerpen leiden tot hilarische momenten, soms tot misverstanden, maar er zijn ook hele dierbare momenten en relaties binnen het nieuwe gezin.

In het echte leven wil je de perikelen echter liever voorkomen. Het kan een grote uitdaging zijn waar je best wat hulp bij kunt gebruiken.

Tips voor een nieuwe relatie met het kind van je nieuwe partner

 

Tip 1:    Geef kinderen de tijd om aan de situatie te wennen.

Kinderen zijn loyaal aan hun eigen ouders en zitten meestal niet te wachten op een “indringer”. Neem eerst rustig de tijd met je nieuwe partner om te kijken of de relatie serieus is voordat je de kinderen voorstelt.

Als de kinderen te snel betrokken worden bij de nieuwe partner en de relatie wordt verbroken, kan dat een extra tegenslag zijn als de kinderen zich al gehecht hebben aan die partner. Het kan een kind een onveilig gevoel geven `als ik om iemand geef, verlaat hij mij`.

Tip 2:  Houd rekening met verzet tegen de relatie.

Natuurlijk hangt dit af van de specifieke situatie. Er veel kinderen die hun vader of moeder juist een nieuwe relatie gunnen.  Maar een nieuwe relatie kan voor kinderen ineens heel duidelijk maken dat het nooit meer goed komt tussen hun ouders, iets waar ze vaak wel op hopen.

Dit kan heel confronterend zijn voor kinderen en leiden tot negatief gedrag. Verplaats je in het kind en dring jezelf niet op.

Tip 3:  Wees niet te intiem waar de kinderen bij zijn.

Kinderen moeten echt wennen aan een nieuwe man in het leven van hun moeder, een man die ze nog nauwelijks kennen. Laat ze rustig wennen aan je aanwezigheid en confronteer ze niet direct met gekus en gestreel.

Tip 4:  Geef kinderen de ruimte voor tijd met hun moeder zonder jou.

Door bijvoorbeeld duidelijke afspraken te maken wanneer jij er wel en niet bent.

Kinderen hebben niet om de nieuwe relatie gevraagd. Ze moeten hun moeder ineens delen met een vreemde man.
Het kan ze helpen de situatie te accepteren als ze merken dat er rekening met ze wordt gehouden.

Tip 5:  Probeer geen tweede vader te zijn.

De kinderen hebben (meestal) al een vader en zullen je dit ook te kennen geven als iets ze niet zint.
Benadruk dat je niet de vader bent maar vraag of je een goede raad/tip/oplossing mag geven als de situatie zich voordoet. Kinderen horen wel wat je zegt, of ze er iets mee doen blijkt vaak pas la

Tip 6: Toon oprechte interesse in de kinderen en niet alleen in je nieuwe vriendin.

Op die manier kun je rustig een band opbouwen en voelt het kind zich ook gezien. Als de tijd er rijp voor is kun je iets ondernemen met het kind zonder je vriendin/moeder erbij. En ben je op weg naar een unieke band met het kind van je geliefde!

Het lijken allemaal open deuren maar besef dat je, als je verliefd bent, vaak weinig oog hebt voor de gevoelens van anderen en in je euforie denk je misschien dat het allemaal wel zal loslopen.
Verplaats je in het kind, dan ben je op de goede weg!

Een nieuwe relatie met een partner met een kind (kinderen) kan je leven enorm verrijken.

 

Plan nu je gesprek

Wij komen bij jou langs voor een kennismakingsgesprek

Contact

Neem contact met ons op

Heeft u vragen? Neem rechtstreeks contact op met onze matchmakers!

neem contact op met onze Matchmakers

Of voor algemeen contact:

085 13 06 961
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×