DE 7 BESTE GESPREKSONDERWERPEN VOOR OP EEN DATE (met je toekomstige geliefde)

Herken je dit?:

 • Je weet niet goed waar je het over moet hebben bij een date.
 • Je bent niet zeker of je wel het “juiste” zegt bij een eerste kennismaking.
 • Je bent bang om afgewezen te worden om wat je zegt.

Dit zijn voorbeelden over onzekerheden die voorafgaan aan daten. Iedereen kent ze (ook vrouwen).  Daarom krijg jij van ons 7 gespreksonderwerpen voor een date met haar.

ANEKDOTE OVER EEN STILLE STRANDWANDELING
Tijdens het schrijven van dit blog denk ik een jaar of 30 terug. Ik was rond de 20 toen mijn nicht en ik mijn beste vriend aan haar beste vriendin wilden koppelen. We organiseerden een blind date voor hen. Mijn vriend was een verlegen jongen van 24 jaar. Haar vriendin was een verlegen meisje van dezelfde leeftijd. Beiden lief en knap om te zien. Niets mis mee op het eerste gezicht.

De dag na de date kwam mijn vriend buurten en vertelde: ‘Ik had een roos voor haar meegenomen. Deze heb ik gegeven toen ik haar ging ophalen. Vervolgens heb ik haar meegenomen naar het strand. Dat leek me romantisch. We hebben een uur gewandeld.’

So far so good dacht ik.

‘Daarna heb ik haar naar huis gebracht, haar bedankt en ben ik weer teruggereden naar Hilversum. Weet je zei hij, het wordt niets tussen ons, we hebben namelijk geen woord gesproken…’

OOK OP OUDERE LEEFTIJD MAG JE ONZEKER ZIJN.
Dit verhaal gaat over twee jonge onzekere mensen. Zij wisten allebei geen gespreksonderwerp aan te snijden. Had ik hem toen maar een tip gegeven. Onzekerheid heeft niet direct met leeftijd te maken. Ik kan me voorstellen dat je je als man op iedere leeftijd af kunt vragen wat de beste gespreksonderwerpen zijn voor op een date (met jou toekomstige geliefde). Je wilt toch een goede indruk maken? De eerste kan je immers niet meer overdoen. Wanneer er te veel stiltes vallen, werkt dat niet positief op onzekerheid. In gesprek blijven en het gesprek levend houden is daarom handig. Maar hoe kun je dat het beste doen?

2021
Het nieuwe jaar is net begonnen. Dus we hebben nog heel lang de mogelijkheid om daar een liefdevol jaar van te maken. Wij geven jou de 7 beste gespreksonderwerpen voor een date in 2021. Laten we afspreken dat we het in ieder geval niet over 2020 gaan hebben. Dat ligt achter ons. En wij kijken liever naar de toekomst.

Het doel van daten is elkaar beter leren kennen. Je kent jezelf al goed dus je hoeft niet perse over jezelf te praten. Tenzij je een vraag van haar beantwoordt. Door middel van vragen stellen toon je niet alleen interesse, maar kom je ook werkelijk te weten wat belangrijk is voor haar.

7 BESTE GESPREKSONDERWERPEN VOOR EEN DATE

 1. Vraag haar hoe haar ideale dag eruit ziet.
  Met deze vraag krijg je een beeld van haar dagelijkse leven. Staat ze om 06.00 naast haar bed om yoga oefeningen te doen? Kijkt ze graag de hele avond naar sport na een lange werkdag?
 2. Informeer welke droom voor haar nog niet is uitgekomen.

Het is leuk om te weten of ze droomt over verre reizen maken of dat ze droomt over een toekomst op de camping in Egmond aan Zee.

 1. Stel voor om allebei de volgende zin af te maken: Ik wou dat ik iemand had om samen mee te…… Het is fijn om te weten waar iemand naar op zoek is…. naar een golfmaatje of een netflixmaatje?
 2. Vraag haar naar haar allermooiste herinnering.

Hoe leuk is het om te horen waar iemand in het verleden heel blij van geworden is.

 1. Is er iemand die je bewondert en waarom?

Met deze vraag kan je de diepte induiken. Wat is jouw favoriete gerecht?

Is het patat met frikandel of zijn het de gestoomde oesters van Nam Kee. Of vindt ze het geweldig als jij jouw lievelingsgerecht voor haar kookt?

 1. Wat is het meest gênante moment uit jouw leven of heb je wel eens vreselijk geblunderd?

Als het goed is kan je hier samen hartelijk om lachen. Als het hiervoor nog te vroeg is dan gebruik je die bij de volgende date.

BONUS
Je hoeft niet alleen vragen te stellen maar kunt ook een statement maken. Je lijkt me een “warm” type. Klopt het dat je een goede relatie met je familie hebt? Zo kom je erachter hoe haar relaties met haar kinderen of met haar ouders zijn.

Met deze voorbeelden lukt het jou vast leuke en zinvolle gesprekken met haar te hebben. Zij zal het prettig vinden dat je oprecht geïnteresseerd bent.

Jouw persoonlijke matchmaker van Maatwerkmatch staat klaar. Zij gaat voor jou op zoek naar een passend profiel. Je krijgt alleen voorstellen die speciaal voor jou geselecteerd zijn, hierdoor kun je snel op date in dit nieuwe jaar.

 

 

Is relatiebemiddeling geschikt voor mij?

Wil je graag meer informatie hierover ontvangen. Vul hier dan je e-mailadres in.

Plan nu je gesprek

Wij komen bij jou langs voor een kennismakingsgesprek

Contact

Neem contact met ons op

Heeft u vragen? Neem rechtstreeks contact op met onze matchmakers!

neem contact op met onze Matchmakers

Of voor algemeen contact:

085 13 06 961
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×