Hoe maak je van de eerste date een succes? Praat zo weinig mogelijk (Huh? Lees verder)

De eerste afspraak hoeft absoluut niet lang te zijn. Ideaal is ongeveer 1 ½ uur. Dat is lang genoeg om elkaar een beetje te leren kennen, de basisinformatie uit te wisselen, het over gemeenschappelijke interesses te hebben en je houdt nog genoeg stof over voor de volgende date.

Dus ook al is de date heel gezellig, houd het toch kort, max 2 uur. Zo houd je de spanning er een beetje in, raak je geïnteresseerd in elkaar en word je niet overspoeld door te veel indrukken. Vaak komt er op zo’n eerste afspraak veel op je af.

Ons advies: ook al vind je haar leuk, probeer het niet te rekken, dat kan juist ‘desperate’ overkomen. Houd de regie in handen en sluit naar 1 ½ uur positief af met een compliment.

 

De verwachtingen

 

Heb geen hooggespannen verwachtingen. Ga relaxt naar je afspraak en zie het als een gezellig uitje. Je gaat een leuke vrouw ontmoeten, met een onbekende vrouw op date, dat is al bijzonder genoeg.  Pieker niet over hoe het zal gaan, denk niet te veel over na of het succes zal worden. Geniet van het moment.

 

Toch gespannen?

 

Ben je toch gespannen? Vast wel. Misschien helpt het je om je te realiseren dat jij niet de enige bent. Waarschijnlijk geldt voor haar precies hetzelfde.

De meeste mensen hebben een bepaald beeld van hun date nog voordat ze elkaar in real life gaan ontmoeten. Zeker als je elkaar al even aan de telefoon hebt gesproken, dan vormt zich in je hoofd vast al een plaatje.
Wat nu als je, wanneer je haar ziet, een teleurstelling voelt?  Misschien is ze minder mooi, minder slank, minder vrouwelijk dan je je hebt voorgesteld?

Haal een keer diep adem, verman je en begin ‘open minded’ aan het gesprek. Een super uiterlijk is tenslotte niet het allerbelangrijkste aan je nieuwe levenspartner.

Trouwens, het kan heel goed zo kan zijn dat jij misschien ook niet direct beantwoordt aan haar fantasie over haar prins op het witte paard. Ja, ook dat kan gebeuren. Nobody is perfect!

Voor beide partijen geldt dus, geef elkaar (en jezelf) een oprechte kans.

 

Ga goed gekleed en verzorgd naar de date

 

Nu denk je vast, dat is toch vanzelfsprekend!

Het zal je verbazen wat wij als terugkoppeling van vrouwen krijgen over hoe mannen soms gekleed zijn op hun eerste date.

  • Hij kwam in een shirt uit de hippie tijd
  • Had een ongestreken overhemd aan
  • Was duidelijk al lang niet naar de kapper geweest
  • Had vieze nagels

Daarom: besteed aandacht aan je uiterlijk. Je krijgt maar één keer de kans voor een goede eerste indruk!

Kleed je verzorgd, modern. Een leuk poloshirt of (gestreken!) overhemd, nette spijkerbroek, mooie schoenen of sneakers, geknipt, geschoren, nagels geboend.  Dat zijn de basisvoorwaarden voor een succesvolle date.

 

Waarover moet ik praten?

 

Praat vooral over gezellige, algemene onderwerpen. Vakantie, hobby’s, jullie werk, interesses.

Jouw exen, je relatieverleden, perikelen met de puberkinderen, ziektes en andere drama-onderwerpen kunnen later, wanneer jullie elkaar wat beter kennen, aan de orde komen.

Houd het luchtig, maak af en toe een grapje om het ijs te breken. Besteed juist aandacht aan overeenkomsten tussen jullie en ga niet op zoek naar de verschillen.

Je wilt tenslotte een succes van deze ontmoeting maken. Liefst met uitzicht op een vervolg!

 

Praat zo weinig mogelijk – wat is dit voor een vreemd advies?

 

Veel vrouwen klagen na de eerste date dat de man:

“Alleen over zichzelf praat”

“Geen vragen stelt aan haar”

“Geen belangstelling toont”

 

Ja, best begrijpelijk.

Je wilt je namelijk als man goed presenteren en daarom vertel je uitgebreid jouw verhaal. En vrouwen zijn van nature nieuwsgierig, ze zullen je aanmoedigen om meer te vertellen. Je vertelt vast graag over de successen op je werk en wat je hebt bereikt.

Let Op!
Toch moet je dit op de eerste date niet doen. Natuurlijk beantwoord je haar vraag, maar stel haar direct een wedervraag. Geef haar het podium, laat de vrouw haar verhaal vertellen en luister naar haar. Toon interesse, je wilt haar tenslotte leren kennen.

Praat zo weinig mogelijk en stel aanvullende vragen op haar verhaal.

Waarom is dat?

Zolang de vrouw aan het woord is kan jij niks verkeerds zeggen, leer jij haar beter kennen, kan je inhaken op haar verhaal en hoef je niks te doen om het gesprek op gang te houden. Vrouwen vinden het geweldig als je echt geïnteresseerd bent en haar uitnodigt om over zichzelf te vertellen.

Doordat je naar haar luistert en verdiepende vragen stelt vindt ze jou een sympathieke, attente man die belangstelling toont.

Vrouwen houden namelijk heel erg van aandacht.

Schrik je van de term “verdiepende vragen”? Wat zijn dat? Hoe stel je die?

Nou gewoon, niks ingewikkelds, het valt eigenlijk reuze mee. Als je deze simpele opmerkingen als basis neemt dan kom je al een heel eind.

Hier komen de gouden vragen:

– Vertel daar wat meer over
– Hoezo?
– Wat interessant, leg uit
– Waarom?

Als je goed luistert naar wat ze vertelt en je reageert met de bovengenoemde vragen op wat de vrouw zegt, dan zal ze vanzelf meer gaan vertellen.

Zo leer je haar beter kennen en kan je beter inspelen op haar verhaal. En zij zal je bonuspunten geven omdat je oprechte aandacht en interesse in haar hebt.

De kans dat dit een succesvolle date wordt stijgt hiermee aanzienlijk!
(En dus ook de kans op een vervolg!)

Wil je meer dating tips ontvangen?

Wil je meer weten over hoe je de vrouw die echt bij je past kan vinden?

Plan nu je gesprek

Wij komen bij jou langs voor een kennismakingsgesprek

Contact

Neem contact met ons op

Heeft u vragen? Neem rechtstreeks contact op met onze matchmakers!

neem contact op met onze Matchmakers

Of voor algemeen contact:

085 13 06 961
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×